Brainstormen met ChatGPT

Video Brainstormen met ChatGPT

Tekstuele uitleg Brainstormen met ChatGPT

ChatGPT is geweldig voor het bedenken van ideeën! Het kan namelijk vanuit allerlei perspectieven denken. Het is hier -wederom-  belangrijk om goede prompts te geven. Hier is de kunst om niet per se één hele goede prompt te geven maar om verder te borduren op vorige antwoorden. [dit werkt overigens beter in GPT-4, omdat die slimmer is; – Dit voorbeeld is uitgewerkt met ChatGPT3.5, GPT-4 levert nog betere resultaten -]

Voorbeeld
In het eerstejaarsvak sportmarketing moeten de studenten aan de hand van guerillamarketing (=met beperkte middelen een groot resultaat) een marketingcampagne opzetten voor een nieuwe vestiging van Decathlon in Zwolle.

Als docent wil ik vooral zien dat er 3 elementen terug komen in de rapporten:
1) Guerillamarketing is creatief en er kan met beperkte middelen een groot resultaat bereikt worden.
2) De marketingcampagne moet inspelen op het sportieve karakter van Decathlon.
3) De marketingcampagne moet inspelen op de unieke eigenschappen van Zwolle.

Laten we kijken of we dat kunnen realiseren a.d.h.v. ChatGPT.

Voorborduren op vorige vragen

Voorbeeld PROMPT:
Ik moet van mijn docent een guerillamarketingcampagne opzetten voor een nieuwe vestiging van de Decathlon in Zwolle. Genereer 10 ideeën voor een sterke guerillamarketingcampagne en licht ze kort toe.

Zoals je ziet komen er al hele goede ideeën omhoog. Je ziet ook dat ChatGPT de 3 thema’s goed combineert, namelijk 1) het sportieve aspect van Decathlon; 2) de unieke dingen in Zwolle; 3) guerillamarketing. Mocht je nou niet tevreden zijn over 1 van bovenstaande elementen dan kan je dat direct laten weten aan ChatGPT.

Voorbeeld PROMPT:
Dankjewel, dit is interessant maar ik wil meer gebruik maken van de unieke kenmerken van de stad Zwolle. Bedenk nog eens 5 guerillamarketingcampagnes, gebruik hierbij de unieke kenmerken van Zwolle en de unieke plekken in Zwolle.

Zoals je ziet geneert ChatGPT nu ideeën die meer met de stad te maken hebben. Laten we één van deze ideeën kiezen en daarop verder borduren.

Voorbeeld PROMPT:
Super! Ga verder in op nummer 4 'sportieve graffiti'. Bedenk 3 interessante manieren om dit op te zetten.

Dit zijn in principe goede ideeën maar soms wil je ideeën die minder standaard zijn. Dat kan je ook vragen aan ChatGPT.

Voorbeeld PROMPT:
Dit zijn interessante opties maar ik wil het nog creatiever en meer out-of-the-box. Kan je nog 3 heel uiteenlopende ideeën genereren om nummer 4 'sportieve graffiti' uit te werken

Er komen hier hartstikke mooie en unieke ideeën uit van guerillamarketingcampagnes. Ik zou stellen dat dit een heel geschikte brainstormsessie was. Goed om even te checken of dit nog steeds aansluit bij ons doel.

Voorbeeld PROMPT:
Leg uit waarom punt 2 ‘sportieve Graffiti-Maze’ een guerillamarketingcampagne is voor een nieuwe vestiging van Decathlon in Zwolle.

Als je deze uitleg geeft aan je docent wordt deze vast erg blij. 😊

Nu je een goed idee hebt kan je natuurlijk ook ChatGPT vragen voor alle dingen die je docent eist:
– (uitgebreide) plan van aanpak
– Stakeholdersanalyse
– Buyer Persona
– Begroting
– Enzovoorts

Wat is het volgende dat je wilt leren?

BASIS van ChatGPT​

Leer de basis van ChatGPT, hier hebben we het over:
Account maken, Basisgebruik, Tekortkomingen, Betalen of niet?, Legaal of niet? en Algemene tips.

Schrijfstijl verbeteren

Nagenoeg alle studenten en professionals gebruiken de spellingscontrole van Word. Met ChatGPT kan je dit naar een volgend level brengen. ChatGPT verbetert namelijk naast je spelling ook je schrijfstijl.

APA lijst op orde maken

Ken je de situatie dat je hard hebt gewerkt aan een rapport maar dat je docent het afkeurt omdat je literatuurlijst niet in perfecte APA-stijl staat? Of heb je gewoon geen zin om hier tijd aan te besteden? Laat ChatGPT het voor je doen!

Brainstormen

Moet je met iets creatiefs / vernieuwends komen? Of weet je niet waar je moet beginnen? ChatGPT is een uitstekende hulp bij bij het genereren van orginele ideeën.

Teksten schrijven

ChatGPT kan hele betogen / rapporten / verslagen voor je schrijven. Daarbij kan het ook meteen bronverwijzingen in de tekst zetten. Het kan zelfs in vele verschilende stijlen schrijven.

Kwaliteitsimpuls Teksten

ChatGPT kan ook bestaande teksten (of teksten die het zelf heeft geschreven) kritisch analyseren en voorzien van feedback. En natuurlijk meteen de feedback verwerken voor meer kwaliteit!

Informatie uit boeken

Wil je kennis uit boeken halen zonder de boeken zelf te lezen. Gebruik hier ChatGPT Voor!

Chatten met PDF

Met ChatPDF kan je chatten met een chatbot over een bepaald PDF bestand. Zo omzeil je enkele tekortkomingen van ChatGPT en kan je gemakkelijker informatie zoeken in PDF-bestanden en kan je studiemateriaal beter bestuderen.

Transcriberen

Transcriberen, het op papier zetten van gesproken tekst, is niemands hobby. Met Whisper kun je je veel uren transcriberen besparen. Het is gratis en werkt erg goed. Een absolute aanrader bij het uitwerken van bijvoorbeeld interviews.

Gratis afbeeldingen genereren

De AI Image Generator van Adobe Firefly is niet de allerbeste AI afbeeldingen generator maar is wel een geweldig instapmodel, het is namelijk gratis en erg makkelijk in het gebruik.

Gratis afbeeldingen genereren (update)

Er is een nieuwe beste gratis afbeelding generator: Dall-E 3. Leer snel hoe je dit gebruikt.

Talking Head met HeyGen

HeyGen is een geweldige tool! Je maakt binnen enkele minuten een ’talking head’ van elke portretfoto of zelfs van gegenereerde avatars. 

Basis MidJourney

Midjourney is de beste AI om afbeeldingen te genereren. Waarschuwing: Midjourney is momenteel helaas niet gratis. Het is wel een geweldige tool om stockfoto’s te vervangen; presentaties mooier te maken; concepten visueel uit te werken; alles waar je maar afbeeldingen bij nodig hebt.

Midjourney: Goede prompts maken

Omdat Midjourney ontzettend krachtig is, is het soms lastig om aan te sturen. Gelukkig kunnen we ChatGPT inzetten om ons te helpen om snel en eenvoudig goede prompts te maken zodat we tot ons gewenste resultaat kunnen komen.

Claude 2 (Chatbot)

Claude 2 is een (goede) concurrent van ChatGPT. Het is een gratis chatbot en heeft een veel grotere capaciteit dan ChatGPT.

Data analyse

Code Interpreter van ChatGPT (betaalde versie) is behoorlijk goed in data analyse. In de video uitleg geef ik verschillende voorbeelden van wat het allemaal kan.

Portfolio​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse et justo. Praesent mattis commodo augue.​

Our Customers​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse et justo. Praesent mattis commodo augue.​

“Amazing Designs and Quality Work!”​

Nam at congue diam. Etiam erat lectus, finibus eget commodo quis, tincidunt eget leo. Nullam quis vulputate orci, ac accumsan quam. Morbi fringilla congue libero, ac malesuada vulputate pharetra.​

John Doe​

CEO, ACME INC.​

Meet Our Leadership​​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse et justo. Praesent mattis commodo augue.​

Joanne Williams​

Founder​

Fred Buster​

Director OPS​​

Lisa Hoffman​​

Director HR​​

Would you like to start a project with us?​

Etiam erat lectus, finibus eget commodo quis, tincidunt eget leo. Nullam quis vulputate orci, ac accumsan quam. Morbi fringilla congue libero.