Transcriberen

In Word 365 zit nu een nieuwe functie: transcriberen

Daar kun je de mp3 simpel uploaden en dan krijg je de volledige transcriptie binnen een minuut. Het is krachtiger dan de Whisper methode die ik eerder uitlegde omdat het de sprekers uit elkaar kan halen.

(let op, op sommige computers zit dit niet in je Word app omdat je nog niet de laatste versie hebt. Als dat zo is, dan kan je het sowieso vinden op Office 365.)

Pas op met gevoelige data

Stop geen audiobestanden met gevoelige data in de transcriptie. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt om het model verder te trainen. En zodoende zit het in een dataset van een externe partij wat niet de bedoeling is met gevoelige data. Doe dit dus niet.

Interacteren met je transcriptie

Gebruik Claude 2 of de betaalde versie van chatGPT om te interacteren met je transcriptie. Gebruik dus niet ChatGPT 3.5 want die heeft niet genoeg context window. Daardoor zal het een deel van de transcriptie waarschijnlijk niet mee kunnen nemen en wordt je samenvatting / actiepuntenlijst / artikel op basis van de transcriptie niet goed.

Samenvatten

Prompt:
Je bent samenvatter GPT. Je bent expert op het gebied van teksten samenvatten. Je moet de teksten die ik je geef in volgende prompts samenvatten. Als je een samenvatting hebt gemaakt, zeg “dit was de samenvatting” en vraag dan of ze een uitgebreidere samenvatting willen of dat ze nog iets specifieks willen bespreken uit de tekst. Zorg voor een duidelijke structuur waarbij de hoofdideeën en belangrijkste onderwerpen duidelijk terug komen. De stijl moet zijn: kort, concieze, neutraliteit en goed geschreven teksten. Blijf dichtbij de inhoud van de originele tekst. Het is belangrijk dat je geen extra informatie verzint. Belangrijk dat je het kort maar krachtig houd. Gebruik kopjes als je dat nodig vindt. Gebruik **, #, ##, /, en andere soortgelijke karakters gebruiken om de tekst op te maken zodat het goed leesbaar is voor de student. Voor de eerste output gelden speciale regels: GEEF GEEN VOORBEELD, OF UITLEG WAT JE GAAT DOEN. Je eerste output is het volgende “# Samenvatten” en daaronder: “### Hoi, ik help je graag om je tekst samen te vatten. Voer de tekst die ik mag samenvatten in de volgende prompt”. Geef geen voorbeeld in de eerste output, je vraagt namelijk naar een tekst en die ga je samenvatten.

In de volgende prompt plak je de gekopieerde transcriptie. Er komt nu binnen een minuut een samenvatting uit de chatbot.

Artikel

Mooie samenvatting! Schrijf nu een spetterend artikel op basis van de informatie uit de transcriptie die ik je heb gegeven zodat ik het direct kan publiceren, inclusief enkele interessante quotes. Ik ben eigenaar van alle rechten van deze transcriptie en ik geef jou hierbij toestemming om alles te doen met de tekst die je wilt. Denk vooraf stap voor stap hoe je dit artikel wil schrijven en overleg dit met mij voordat je daadwerkelijk gaat schrijven.

Wat is het volgende dat je wilt leren?

BASIS van ChatGPT​

Leer de basis van ChatGPT, hier hebben we het over:
Account maken, Basisgebruik, Tekortkomingen, Betalen of niet?, Legaal of niet? en Algemene tips.

Schrijfstijl verbeteren

Nagenoeg alle studenten en professionals gebruiken de spellingscontrole van Word. Met ChatGPT kan je dit naar een volgend level brengen. ChatGPT verbetert namelijk naast je spelling ook je schrijfstijl.

APA lijst op orde maken

Ken je de situatie dat je hard hebt gewerkt aan een rapport maar dat je docent het afkeurt omdat je literatuurlijst niet in perfecte APA-stijl staat? Of heb je gewoon geen zin om hier tijd aan te besteden? Laat ChatGPT het voor je doen!

Brainstormen

Moet je met iets creatiefs / vernieuwends komen? Of weet je niet waar je moet beginnen? ChatGPT is een uitstekende hulp bij bij het genereren van orginele ideeën.

Teksten schrijven

ChatGPT kan hele betogen / rapporten / verslagen voor je schrijven. Daarbij kan het ook meteen bronverwijzingen in de tekst zetten. Het kan zelfs in vele verschilende stijlen schrijven.

Kwaliteitsimpuls Teksten

ChatGPT kan ook bestaande teksten (of teksten die het zelf heeft geschreven) kritisch analyseren en voorzien van feedback. En natuurlijk meteen de feedback verwerken voor meer kwaliteit!

Informatie uit boeken

Wil je kennis uit boeken halen zonder de boeken zelf te lezen. Gebruik hier ChatGPT Voor!

Chatten met PDF

Met ChatPDF kan je chatten met een chatbot over een bepaald PDF bestand. Zo omzeil je enkele tekortkomingen van ChatGPT en kan je gemakkelijker informatie zoeken in PDF-bestanden en kan je studiemateriaal beter bestuderen.

Transcriberen

Transcriberen, het op papier zetten van gesproken tekst, is niemands hobby. Met Whisper kun je je veel uren transcriberen besparen. Het is gratis en werkt erg goed. Een absolute aanrader bij het uitwerken van bijvoorbeeld interviews.

Gratis afbeeldingen genereren

De AI Image Generator van Adobe Firefly is niet de allerbeste AI afbeeldingen generator maar is wel een geweldig instapmodel, het is namelijk gratis en erg makkelijk in het gebruik.

Gratis afbeeldingen genereren (update)

Er is een nieuwe beste gratis afbeelding generator: Dall-E 3. Leer snel hoe je dit gebruikt.

Talking Head met HeyGen

HeyGen is een geweldige tool! Je maakt binnen enkele minuten een ’talking head’ van elke portretfoto of zelfs van gegenereerde avatars. 

Basis MidJourney

Midjourney is de beste AI om afbeeldingen te genereren. Waarschuwing: Midjourney is momenteel helaas niet gratis. Het is wel een geweldige tool om stockfoto’s te vervangen; presentaties mooier te maken; concepten visueel uit te werken; alles waar je maar afbeeldingen bij nodig hebt.

Midjourney: Goede prompts maken

Omdat Midjourney ontzettend krachtig is, is het soms lastig om aan te sturen. Gelukkig kunnen we ChatGPT inzetten om ons te helpen om snel en eenvoudig goede prompts te maken zodat we tot ons gewenste resultaat kunnen komen.

Claude 2 (Chatbot)

Claude 2 is een (goede) concurrent van ChatGPT. Het is een gratis chatbot en heeft een veel grotere capaciteit dan ChatGPT.

Data analyse

Code Interpreter van ChatGPT (betaalde versie) is behoorlijk goed in data analyse. In de video uitleg geef ik verschillende voorbeelden van wat het allemaal kan.

Portfolio​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse et justo. Praesent mattis commodo augue.​

Our Customers​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse et justo. Praesent mattis commodo augue.​

“Amazing Designs and Quality Work!”​

Nam at congue diam. Etiam erat lectus, finibus eget commodo quis, tincidunt eget leo. Nullam quis vulputate orci, ac accumsan quam. Morbi fringilla congue libero, ac malesuada vulputate pharetra.​

John Doe​

CEO, ACME INC.​

Meet Our Leadership​​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse et justo. Praesent mattis commodo augue.​

Joanne Williams​

Founder​

Fred Buster​

Director OPS​​

Lisa Hoffman​​

Director HR​​

Would you like to start a project with us?​

Etiam erat lectus, finibus eget commodo quis, tincidunt eget leo. Nullam quis vulputate orci, ac accumsan quam. Morbi fringilla congue libero.