Over AI Voor Studenten

Als HBO-docent heb ik gemerkt dat veel studenten nog niet bekend zijn met de voordelen die AI kan bieden in het studieproces. Ze hebben vaak moeite om alle opdrachten op tijd af te krijgen en tegelijkertijd een hoog kwaliteitsniveau te behalen. Hier kan AI helpen.

Ik geloof dat AI een krachtig hulpmiddel kan zijn voor studenten om hun studie te verbeteren. Het kan hen helpen om efficiënter te werken en betere resultaten te behalen. Helaas zie ik nog steeds dat veel studenten niet genoeg gebruik maken van AI-tools.

Daarom heb ik AI Voor Studenten opgericht. Mijn doel is om studenten te laten zien hoe ze AI kunnen inzetten om hun studieproces te optimaliseren. Ik wil studenten helpen om meer te bereiken in minder tijd en met minder moeite. Ik geloof dat studenten beter kunnen en ik wil hen de tools geven om dit te bereiken.

Ik hoop dat deze website je zal helpen om het meeste uit je studietijd te halen en ik wens je veel succes met je studie!
(dit antwoord is met ChatGPT gegenereerd)

Visie op AI in het onderwijs

Bij AI Voor Studenten geloven we dat AI een belangrijke rol kan spelen in het onderwijs. Bij de HAN zeggen we vaak ‘we leiden de studenten op voor het werkveld’, dan is het van essentieel belang dat we hen de nodige vaardigheden bijbrengen om succesvol te zijn in hun toekomstige carrières. AI wordt inmiddels in veel verschillende sectoren gebruikt en zal alleen maar belangrijker worden in de toekomst. Door studenten te leren hoe ze AI-tools kunnen gebruiken, kunnen we hen voorbereiden op het werkveld en hen een voorsprong geven op hun concurrenten.

We zijn ervan overtuigd dat AI een belangrijke rol kan spelen in het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en het vergroten van de kansen van studenten. Door het gebruik van AI-tools kunnen studenten hun productiviteit en kwaliteit verhogen, waardoor ze betere resultaten behalen en meer tijd hebben voor andere activiteiten. AI kan ook helpen bij het personaliseren van het leerproces en het identificeren van zwakke punten, zodat studenten gerichter kunnen werken aan hun verbeterpunten. Bij AI Voor Studenten vinden we het belangrijk dat studenten zich bewust zijn van de mogelijkheden die AI biedt in het onderwijs en we streven ernaar om hen de vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun toekomstige carrières.
(dit antwoord is met ChatGPT gegenereerd)

Over de oprichter

Ik ben Tom Naberink, werkzaam aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen als docent /onderzoeker Sporteconomie en Strategisch Sportmanagement. Na mijn masters Economie, Sociologie en Educatie ben ik nu 6 jaar werkzaam als docent. Eerst 2 jaar op het middelbaar onderwijs en nu al zo’n 4 jaar op het HBO.

Als docent ben ik veel bezig met onderwijsinnovatie. Zo heb ik verschillende cursussen vernieuwd/verbeterd a.d.h.v. blended learning, e-learnings opgezet en ben ik in schooljaar ’22-’23 bezig met een Comeniusproject ‘synergiën creëren tussen online en offline onderwijs’. Verder vind ik het vooral leuk om voor de klas te staan. Dit heeft o.a. geresulteerd in mijn top 10 notering van ‘docent van het jaar van de faculteit’ in schooljaar ’20-’21.

Wat is het volgende dat je wilt leren?

BASIS van ChatGPT​

Leer de basis van ChatGPT, hier hebben we het over:
Account maken, Basisgebruik, Tekortkomingen, Betalen of niet?, Legaal of niet? en Algemene tips.

Schrijfstijl verbeteren

Nagenoeg alle studenten en professionals gebruiken de spellingscontrole van Word. Met ChatGPT kan je dit naar een volgend level brengen. ChatGPT verbetert namelijk naast je spelling ook je schrijfstijl.

APA lijst op orde maken

Ken je de situatie dat je hard hebt gewerkt aan een rapport maar dat je docent het afkeurt omdat je literatuurlijst niet in perfecte APA-stijl staat? Of heb je gewoon geen zin om hier tijd aan te besteden? Laat ChatGPT het voor je doen!

Brainstormen

Moet je met iets creatiefs / vernieuwends komen? Of weet je niet waar je moet beginnen? ChatGPT is een uitstekende hulp bij bij het genereren van orginele ideeën.

Teksten schrijven

ChatGPT kan hele betogen / rapporten / verslagen voor je schrijven. Daarbij kan het ook meteen bronverwijzingen in de tekst zetten. Het kan zelfs in vele verschilende stijlen schrijven.

Kwaliteitsimpuls Teksten

ChatGPT kan ook bestaande teksten (of teksten die het zelf heeft geschreven) kritisch analyseren en voorzien van feedback. En natuurlijk meteen de feedback verwerken voor meer kwaliteit!

Informatie uit boeken

Wil je kennis uit boeken halen zonder de boeken zelf te lezen. Gebruik hier ChatGPT Voor!

Chatten met PDF

Met ChatPDF kan je chatten met een chatbot over een bepaald PDF bestand. Zo omzeil je enkele tekortkomingen van ChatGPT en kan je gemakkelijker informatie zoeken in PDF-bestanden en kan je studiemateriaal beter bestuderen.

Transcriberen

Transcriberen, het op papier zetten van gesproken tekst, is niemands hobby. Met Whisper kun je je veel uren transcriberen besparen. Het is gratis en werkt erg goed. Een absolute aanrader bij het uitwerken van bijvoorbeeld interviews.

Gratis afbeeldingen genereren

De AI Image Generator van Adobe Firefly is niet de allerbeste AI afbeeldingen generator maar is wel een geweldig instapmodel, het is namelijk gratis en erg makkelijk in het gebruik.

Gratis afbeeldingen genereren (update)

Er is een nieuwe beste gratis afbeelding generator: Dall-E 3. Leer snel hoe je dit gebruikt.

Talking Head met HeyGen

HeyGen is een geweldige tool! Je maakt binnen enkele minuten een ’talking head’ van elke portretfoto of zelfs van gegenereerde avatars. 

Basis MidJourney

Midjourney is de beste AI om afbeeldingen te genereren. Waarschuwing: Midjourney is momenteel helaas niet gratis. Het is wel een geweldige tool om stockfoto’s te vervangen; presentaties mooier te maken; concepten visueel uit te werken; alles waar je maar afbeeldingen bij nodig hebt.

Midjourney: Goede prompts maken

Omdat Midjourney ontzettend krachtig is, is het soms lastig om aan te sturen. Gelukkig kunnen we ChatGPT inzetten om ons te helpen om snel en eenvoudig goede prompts te maken zodat we tot ons gewenste resultaat kunnen komen.

Claude 2 (Chatbot)

Claude 2 is een (goede) concurrent van ChatGPT. Het is een gratis chatbot en heeft een veel grotere capaciteit dan ChatGPT.

Data analyse

Code Interpreter van ChatGPT (betaalde versie) is behoorlijk goed in data analyse. In de video uitleg geef ik verschillende voorbeelden van wat het allemaal kan.

Portfolio​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse et justo. Praesent mattis commodo augue.​

Our Customers​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse et justo. Praesent mattis commodo augue.​

“Amazing Designs and Quality Work!”​

Nam at congue diam. Etiam erat lectus, finibus eget commodo quis, tincidunt eget leo. Nullam quis vulputate orci, ac accumsan quam. Morbi fringilla congue libero, ac malesuada vulputate pharetra.​

John Doe​

CEO, ACME INC.​

Meet Our Leadership​​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse et justo. Praesent mattis commodo augue.​

Joanne Williams​

Founder​

Fred Buster​

Director OPS​​

Lisa Hoffman​​

Director HR​​

Would you like to start a project with us?​

Etiam erat lectus, finibus eget commodo quis, tincidunt eget leo. Nullam quis vulputate orci, ac accumsan quam. Morbi fringilla congue libero.